Gecenin başlangıcında kampanyanın da koordinatörü olan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, medyanın kampanyaya verdiği desteğin öneminden söz etti. On aylık dönemde İletişim Fakültesi’nin başlattığı kampanyanın kısa sürede İzmir’in sınırlarını aşıp, tüm Türkiye’yi sardığını anlattı. On ay gibi kısa bir süreçte, basın yayın kuruluşlarında iki bine yakın haber yayımlandığına dikkat çekti.
Organ Bağışı Kampanyası’yla sosyal sorumluluğunu yeniden anımsayan basın, gerçek işlevini yerine getirince ne güzel sonuçlar elde ediliyor.
İnternet ortamında yayınını sürdüren İzmir’in haber – bilgi sitesi Kent Yaşam’da da organ bağışı ve organ nakillerine ilişkin 200’ü aşkın haber çıktı. Yerel ve ulusal gazeteler, dergiler, televizyonlar, radyolar, internet siteleri verdikleri bilgilerle en azından organ bağışına ilişkin toplumda bir kanı oluşmasına ciddi katkıda bulundu bu süreçte.
Bu kampanya üniversitenin ikinci bağış kampanyası. İlk kampanyada, on yılda yapılan bağışın 20 – 30 katı bir artış yarattığını belirtti İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel. Bu kampanyada da en az bir o kadar bağış patlaması yaşanmış. İşin tıp kurumları açısından güzel yanı, organ bağışının yanı sıra kadavra bağışında da bir hareketlenme olmuş kampanya sırasında.
İzmir organ bağışı konusunda pek çok ili geride bırakmış çağdaş bir kent. Ancak ne yazık ki ülke genelinde, yapılan kampanyalara karşın, bağış istenilen boyutta değil. Daha binlerce çocuk, genç, kadın, erkek bağış bekliyor.
İzmir organ bağışı konusunda pek çok ili geride bırakmış çağdaş bir kent. Ancak ne yazık ki ülke genelinde, yapılan kampanyalara karşın, bağış istenilen boyutta değil. Daha binlerce çocuk, genç, kadın, erkek bağış bekliyor.
Ege Üniversitesi’nin “Yaşam Bağışla” kampanyası “Halkın Üniversitesi” olma çalışmalarıyla birebir örtüşen ve yıllar boyu sürdürülebilecek bir kampanya. Batı illerinde daha olumlu sonuçlar alınan organ bağışında, 2002 – 2005 yılları arasında Ağrı, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Siirt, Şanlıurfa ve Batman illerinde henüz bağış yapılmadığını düşününce, halkımızın bilinçlenmesi için hala alınacak uzun bir yol olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım.
Medyanın sosyal sorumluluk anlamında “geçer not” aldığı bu konuda yapacağı çok şey var.
Gecede kampanya için gönüllü çalışan İletişim Fakültesi öğrencileri, teşekkür belgelerini Sağlık Bakanlığı Koordinatörler Kurulu Başkanı Opr. Dr. Ata Bozoklar’ın elinden aldılar. İleride her biri basın yayın kuruluşlarında görev alacak gazeteci adayı gençler, medyanın içine girmeden, sorumluluğunu paylaştılar gönüllü olarak. Aynı sorumluluğu, “koşullar ne olursa olsun” medya çalışanı olduklarında da sürdürmelerini dileyelim.
Category: Köşe yazıları